Ami keveredik, nem vegyül /
Mixing is no blending
Minden világos /
Everything is clear
Az ifjú EÁ. újrajátszott keservei / A rerun of young AE's lamentations Visszafordíthatatlan folyamat / Irreversible Process Egy mondat a házimunkáról /
A sentence on housework
Családi album / Family Album Önarckép szeletek /
Slices of Self portraits
Melyik az igazi? / Is He the One? Konyhatransz / Domestic Trans Szorgos kezek - tennivalók a házban és a ház körül / Busy Hands - Chores around the house Újrahasznosított képek - katalógus / Recycled pictures - catalogue Önkiszolgáló / Self Service Tele tálak / Full Plates Szorgos kezek / Busy Hands Hűtőmágnes / Magnetic stickers Semmi vész / No emergency Csempemintakatalógus / Tile Pattern Catalogue Heti étrend / Weekly Menu Előtte - utána / Before and After Csempék / Tiles Kapuőrzők / Gatekeepers Garancia végzetre II. / Expiring Destiny II. Garancia végzetre I. – Expiring Destiny I. Tényleges tartalom /
Real Content
<
1
/
7
>
Tényleges tartalom /
Real Content
1998
Tényleges tartalom / Real Content
Hommage à Magritte, 1-7.
40x30 cm

A sorozat az Újrahasznosított képek c. ciklus első darabjai. A ciklus során termékcsomagolások átlátszó fóliáin megjelenő ábrákkal foglalkoztam, a terméket "eladni" hivatott marketingcélú grafikákkal, melyekről fotónagyításokat készítettem (ezért negatív a képek tónusállása), és az így "keletkezett" képekkel dolgoztam tovább.

A Tényleges tartalom c. munkában pl. arra lettem figyelmes, hogy sok esetben egyáltalán nem tudom követni a markeinges gondolatmenetet; pl. nem értem, milyen gondolati lóugrások során kapcsolódhat össze egy oroszlán képe a napraforgó magjával, a szotyolával (az oroszlán a szotyiszacskóra volt rászitázva). Ekkor elkezdtem figyelni, hogy milyen ábra jelenik meg a különböző termékeken, van-e korreláció a zacskó tényleges tartalma és a rászitázott ábra között, vagy elcsúszik-e a képi és a nyelvi tartalom.
Ennek a vizsgálódásnak az eredménye a sorozat. A kapcsolat a képek és a szöveg között minden esetben az igazi viszony: a képek a csomagolásokon lévő tényleges képekről készült fotónagyítások, a feliratok pedig a csomag tényleges tartalmát jelzik.