Angyalcsináló, 2022 Szolidaritási akció / Act of solidarity Father 1-3. Trafikképek / Tobacco store Pictures Érezze megtiszteltetésnek / You Should Feel Honored Pályaív / Ernst - Capa Új evidenciák / New Evidences MUNKA szavalókórus / LABOUR speech choir Lépésről lépésre / Step by Step Home Két férfi / Two men Hatalmi szóval / Words of Power 1-2-3. Hatalmi szóval 1.
Performansz a Parlamentben /
Performance in Parliament
Hatalmi szóval 2.
Politikai karaoke-színház / Political karaoke-theater
Hatalmi szóval 3.
Nyilvános performansz /
Public performance
Nemzeti kipa / National kippah II. KEHI A jelenlét íve
(not finished)
Nemzeti kipa / National kippah I. Profilképek / Profiles A szabadság felhasználása / Practical Issues of Freedom Hungarikum / Hungaricum Üzenet a kádból /
Message from the bath
Műcsarnok / Kunsthalle Az ehető Én / The Edible Self EZEK / THESE Vegyes házasság /
Mixed Marriage
Private Protest / Budapest Private Protest / Buenos Aires Reklámmentes övezet /
Advertisement-Free Zone
<
1
/
6
>
KEHI
Előzmény:
2014-ben meglehetősen felzaklatott a norvég civil alap-ok ellen lefolytatott eljárás. A jelentésben három tárgy megvásárlását is kifogásolták, a tárgyakat nevesítették. Az egyik tétel 50 Ft értékű beszerzés volt.

Leírás:
2015-ben vásároltam a jelentésben megnevezett tárgyakból, és számlát kértem róluk a KEHI címére.
A tárgyakról azok átvilágításával fotogramok készültek.

Az eset tárgyszerű összefoglalója:
Orbán Viktor 2014. május 23-án soron kívüli kormányzati ellenőrzést rendelt el a Norvég Civil Támogatási Alap ellen.
Részlet a KEHI (Kormányzati Ellenőrzési Hivatal) 2014. október 15-i jelentéséből:
“A kedvezményezettek több esetben a pályázati céllal összefüggésbe nem hozható költségeket is elszámoltak a támogatások terhére. Az egyik szervezet például a „kulturális örökség felhasználása az egyéni szocializáció fejlesztésében” című projektje keretében férfi térdzokni, befőzőgumi, garnélarák stb. költségeket is elszámolt. ... A feltárt körülmények több esetben megalapozzák az új Btk. 396. § (7) bekezdése19 szerinti költségvetési csalás elkövetésének a gyanúját.”
A KEHI a vizsgált projektek 97%-ánál, 63 projektből 61 esetben állapított meg szabálytalanságot.

A 2014 áprilisában indult nyomozás során 62 civil szervezetet vizsgált a Kehi, négy alapítvány adószámát próbálták meg felfüggeszteni. A rendőrség 16 hónapon át nyomozott, az ügyészség hét szervezetet ellenőrzött. Az eljárásokban egyetlen civil szervezetet sem marasztaltak el, és legalább egy esetben a bíróság is kimondta, hogy az eljárás (házkutatás) indokolatlan és törvénytelen volt.
2015. június 30-án a Fővárosi Főügyészség befejezte a civil szervezetek ellen indított törvényességi ellenőrzést, amelyet a KEHI kezdeményezett. A vizsgálat szerint a szervezetek törvényesen működtek, tevékenységük megfelelt a magyar jogszabályoknak.


(A meg nem valósult installáció terve)
A terv szerint a tárgyak képe tapétaként fedi be a falat padlótól a plafonig, azon pedig az eredeti számla, műtárgyként keretezve.