Angyalcsináló, 2022 Szolidaritási akció / Act of solidarity Father 1-3. Trafikképek / Tobacco store Pictures Érezze megtiszteltetésnek / You Should Feel Honored Pályaív / Ernst - Capa Új evidenciák / New Evidences MUNKA szavalókórus / LABOUR speech choir Lépésről lépésre / Step by Step Home Két férfi / Two men Hatalmi szóval / Words of Power 1-2-3. Hatalmi szóval 1.
Performansz a Parlamentben /
Performance in Parliament
Hatalmi szóval 2.
Politikai karaoke-színház / Political karaoke-theater
Hatalmi szóval 3.
Nyilvános performansz /
Public performance
Nemzeti kipa / National kippah II. KEHI A jelenlét íve
(not finished)
Nemzeti kipa / National kippah I. Profilképek / Profiles A szabadság felhasználása / Practical Issues of Freedom Hungarikum / Hungaricum Üzenet a kádból /
Message from the bath
Műcsarnok / Kunsthalle Az ehető Én / The Edible Self EZEK / THESE Vegyes házasság /
Mixed Marriage
Private Protest / Budapest Private Protest / Buenos Aires Reklámmentes övezet /
Advertisement-Free Zone
<
1
/
10
>
Érezze megtiszteltetésnek / You Should Feel Honored
Performansz a Magyar Nemzeti Galériában*
2018. 10. 11.
15 méter vörös kifutó, szöveg

Erre az estére Pauer Gyula Magyarország szépe című szobrát kihozták a látogatók elől elzárt folyosóról, és a Kupolacsarnokban állították ki.
1985-ben Pauer Gyula szobrászművész hírét vette, hogy 50 év szünet után ismét szépségkirálynő-választást tartanak Magyarországon. A helyezést elértek egyik díja volt, hogy a szobrász gipszmintát vesz róluk a műtermében.
A szépségkirálynő 1986-ban bekövetkezett öngyilkossága továbbírta és átszínezte a történetet. Évekkel később, 1996-ban a szobrász a gipszlenyomat alapján bronzból is elkészítette a királynő, Molnár Csilla Andrea szobrát. A bronzszobor jelenlegi helyére, a Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményébe 1996-ban, ajándékozás útján került.
A performansz során a szobrot felöltöztettem, a testet egy hosszú, vörös kifutóval, szőnyegszerű lepellel takartam el. A lepel királynőhöz méltó palást, uszály képzetét kelti, miközben kalodaszerűen bénító béklyót is jelent.
A tárlatvezetés ideje alatt kivágtam az ÉREZZE MEGTISZTELTETÉSNEK felirat betűit. A vezetés után a textillel betakartam a szobrot, vállaira helyezve a leplet, a betűket pedig rátűztem a vörös anyagra.
A következő tárlatvezetés előtt az MNG-vel való megállapodás szerint az anyagot levettem a szoborról, és a falra erősítettem.

* A szobor meghekkelt felöltöztetésének ötlete Demeter Dávidtól származik.
Arató Ági a címre való rátalálásban segített.