Újszülöttek / Newborns Színügyek / Colour Matters Private Protest Timbre Azul Vizeskönyv / Waterbook Családi album / Family Album - ofszet kiadás Családi Album / Family Album Szorgos kezek - tennivalók a házban és a ház körül / Busy Hands - Chores around the house Újrahasznosított képek /
Recycled pictures
Csempemintakatalógus /
Tile Pattern Catalogue
Csendélet / Still life Fényöntvény csecsemőkkel /
Lichtguß mit Sauglingen
Előjelek / Omens Egy könyv / Ein Buch Tavate szövett képei /
Woven pictures of Tavate
<
1
/
12
>
Szorgos kezek - tennivalók a házban és a ház körül / Busy Hands - Chores around the house
2004
artist book
edition of 2, numbered and signed
21 x 23 cm, colour,
98 pages, hand bound and slip cased,
C print and tile included

kritika

A könyv képanyaga egyszerre ismerős és ismeretlen világ. Ismerős, mert állandóan látjuk, és ismeretlen, mert ebben a léptékben nem figyelünk rá. Vagy egyáltalán észre sem vesszük. Holott szorosan körbevesz minket: mint száraztésztát a zacskó, mosogatószivacsot a celofán. A könyv képanyaga 1989 és 2004 között összegyűjtött, a kereskedelemben kapható termékek átlátszó csomagolásán található képek és ikonok fotónagyításaiból áll.
A képgyűjteményt szövegrészek egészítik ki, tizenkilenc háztartási könyvből kiemelt és egymás után, folyamatos szöveggé szerkesztett idézetek, többek között az Illendőségtan (1854), A magyar úrinő (1909), A kis háziasszony (1942), A mindent tudó nő (1943) vagy A főzőkanáltól az estélyi ruháig (1964) című kötetekből válogatva.