Színmemória játék - játékleírás

A játék kétféle változatban áll rendelkezésre
• 2x16 db kártya - sokszínű
• 2x16 db kártya - egy szín (kék) különböző árnyalatai
Játékosok száma: 1-16

1.
A két kártyacsomagot színes oldalával lefelé rakjuk ki, a két csomag különüljön el egymástól.
Az első játékos színével felfelé fordít egy kártyát az egyik, majd a másik csomagból. Megjegyzi a színeket és a kártyák helyét – ezt a többi játékos is láthatja –, majd visszafordítja a lapokat. A következő játékos próbálkozik ugyanígy.
Ha sikerül eltalálni az azonos színeket, a két azonos színű kártyát a játékos kiemeli a többi közül, maga elé teszi, és újra ő következik.

2.
A két kártyacsomagot színes oldalával felfelé rakjuk ki az asztalra. A két csomag legyen távol egymástól, hogy egyszerre mind a kettőt ne lehessen látni.
Az első játékos kiválaszt egy színt az egyik csomagból, memorizálja. Majd átmegy a másik csomaghoz, és ott is megpróbálja kiválasztani ugyanazt. Az első csomagból kiválasztott kártyát viheti magával, de a választás előtt nem nézheti meg, csak a választás után hasonlíthatja össze őket. Ha sikerül, a két kártyát kiemeli a többi közül, és a következő játékos következik. Ha nem sikerül, az első kártyát visszahelyezi az első csomagba, és a következő játékos következik.

3.
A két kártyacsomagot színes oldalával felfelé rakjuk ki az asztalra. A két csomag legyen távol egymástól, hogy egyszerre mind a kettőt ne lehessen látni.
A játékot párban játsszuk, a pár egyik tagja a az egyik csomagnál, a másik tag a másik csomagnál áll. Az egyik kiválaszt egy színt, és szavakkal írja le a színt. A másik játékos a leírás alapján azonosítja be a választott színt. Ha sikerül, egy új páros próbálkozik.

A játékot az itt leírtakon kívül más szabályokkal is lehet játszani.