Private Protest - a felhívás szövege

Kedves Olvasó,

arra szeretnélek kérni, vegyél részt következő kiállításom létrehozásában, mely januárban kerül megrendezésre a Laborban, a Stúdió (FKSE) Képíró utcai galériájában.
A kiállítás címe: Private Protest, kiindulási pontja az az akció, melyre 2007 májusában Buenos Airesben került sor, amikor magányosan mentem ki tüntetni az utcára egy nagy, hulladékfából ácsolt "protesta" feliratú táblával. De a mindennapos helyi gyakorlattól eltérően nem politikai követelésekért, hanem legszemélyesebb érzéseimért álltam ki, azokért vagy éppen azok ellen tüntetettem. Saját tehetetlenségemet járattam meg az emberek között, gyűjtöttem aláírásokat, próbáltam tömeget toborozni magam köré. Vagyis a tiltakozás jól bejáratott politikai gesztusrendjét sajátítottam ki a magam és mindazok számára, akik elég bátrak szembenézni azzal, ami számukra megváltoztathatatlan.

Itt, Budapesten szeretném kiegészíteni a projektet, tovább vinni, vagy inkább tovább adni. Mármint a táblát.
Arra kérlek, képzeld el magad, amint a tüntetés-táblámat tartod a kezedben. Képzeld el, hogy elindulsz vele. De nem kifelé, az utcára, az emberek közé, hanem befelé, önmagadba. Oda, ahol teljesen magad vagy. Befelé, míg lassan összeáll, kitisztul, miért is van a kezedben ez a tábla, mi az, ami ellenedre van, mi ellen tiltakozol, talán önmagad ellenére, mi benned ez a tehetetlen düh, mi az, ami fáj, mi az, amit megváltoztathatatlannak hiszel. Így válik világossá számodra a táblád felirata. És ha le tudod olvasni, írd le nekem is, mi jelent meg a tábládon."

Soraidat szeretném felhasználni a kiállításon, természetesen név nélkül. Kérlek, ha van kedved részt venni a projektben, küldd el a saját feliratodat az xxx címre.

Részvételedre nagyon számítok, és előre is köszönöm! Természetesen örülnék, ha a megnyitón is találkoznánk, melyről bővebb adatokat alább találsz.

Üdvözlettel
Eperjesi Ágnes