<
1
/
6
>
installacios terv
KEHI jelentés
installációs terv
ELLENŐRZÉSI JELENTÉS

A jelentés neve:
Orbán Viktor 2014. május 23-án soron kívüli kormányzati ellenőrzést rendelt el a Norvég Civil Támogatási Alap ellen, "az EGT és a Norvég Finanszírozási Mechanizmusok intézményrendszerének és a Finanszírozási Mechanizmusokból, továbbá a Finanszírozási Mechanizmusok támogatásaiból részesülő kedvezményezettek és a lebonyolító szervezetek részére juttatott egyéb hazai és nemzetközi támogatások felhasználásának ellenőrzése tárgyában".

A formanyomtatvány neve:
Beruházások, tárgyi eszközök nyilvántartó lapja - 20.000 Ft egyedi beszerzési érték alatt

Részlet a jelentésből:
"A kedvezményezettek több esetben a pályázati céllal összefüggésbe nem hozható költségeket is elszámoltak a támogatások terhére. Az egyik szervezet például a „kulturális örökség felhasználása az egyéni szocializáció fejlesztésében” című projektje keretében férfi térdzokni, befőzőgumi, garnélarák stb. költségeket is elszámolt. A feltárt körülmények több esetben megalapozzák az új Btk. 396. § (7) bekezdése szerinti költségvetési csalás elkövetésének a gyanúját."

A vizsgálat eredménye:
2015 januárban bíróság mondta ki az őszi házkutatás törvénytelenségét.
2015. június 30-án a Fővárosi Főügyészség befejezte a civil szervezetek ellen indított törvényességi ellenőrzést, amelyet a KEHI kezdeményezett. A vizsgálat szerint a szervezetek törvényesen működtek, tevékenységük megfelelt a magyar jogszabályoknak.
Az eljárásokban egyetlen civil szervezetet sem marasztaltak el. Egy esetben a bíróság is kimondta, hogy az eljárás indokolatlan és törvénytelen volt.